Week van de Toegankelijkheid

Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders heeft een auditieve, visuele, motorische of verstandelijke beperking. Door de vergrijzing neemt deze doelgroep in omvang toe. Mensen met een beperking hebben niet altijd goede toegang tot bedrijven en organisaties.

MKB-Nederland (en VNO-NCW) zetten zich met het programma MKB Toegankelijk in om de toegankelijkheid van mkb-bedrijven te verbeteren. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten; voor ondernemers liggen hier namelijk veel kansen.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid (7 t/m 11 oktober) staan we nog eens extra stil bij dit maatschappelijke thema. Daarvoor heeft MKB Nederland een (korte) video gemaakt waarin Jacco Vonhof samen met collega Tim Zandbergen (fysiek beperkt) de toegankelijkheid van de Malietoren onderzoekt. Jacco roept in deze video ondernemers op om ook eens stil te staan bij toegankelijkheid. Onder de noemer ’Ga met toegankelijkheid binnen je eigen bedrijf aan de slag, want toegankelijkheid loont!’.

Bekijk hier de video https://vimeo.com/364019450.

Meer informatie en praktische tips hoe je je organisatie toegankelijk kunt maken zijn te vinden op de website van deze campagne: www.mkbtoegankelijk.nl

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share