Jacco Vonhof nieuwe voorzitter van MKB-Nederland

De Zwolse ondernemer Jacco Vonhof (48) is met ingang van 4 september 2018 de nieuwe voorzitter van MKB-Nederland. De algemene ledenvergadering heeft hem vandaag op voordracht van het hoofdbestuur benoemd voor een termijn van vier jaar. Met Vonhof haalt de organisatie een ondernemer in hart en nieren binnen, die MKB-Nederland weer ‘smoel’ wil geven in Den Haag en ver daarbuiten.

Gedreven, maatschappelijk betrokken, een verbinder en bovendien in staat ondernemers aan te spreken en waar nodig in beweging te krijgen. Zo typeert Claudia Reiner, namens het bestuur van MKB-Nederland voorzitter van de selectiecommissie, Jacco Vonhof. “Hij is geen bestuurder, hij is ondernemer. Zo praat hij en zo handelt hij en daar waren we naar op zoek. Jacco is in onze overtuiging de man die het profiel van MKB-Nederland kan versterken en het midden- en kleinbedrijf als geen ander een stem kan geven.”

Net als het bestuur van MKB-Nederland hecht Vonhof aan de samenwerking met VNO-NCW. Niettemin vindt ook hij dat het echte ondernemersgeluid veel sterker moet klinken – “in Den Haag en ver daarbuiten” – en dat het profiel van MKB-Nederland versterking behoeft. “Daar ga ik me de komende vier jaar hard voor maken en daar heb ik ontzettend veel zin in. Er is veel dat ons bindt, maar ook genoeg dat ons scheidt. Dat moet goed zichtbaar zijn.”

Jacco Vonhof begon bijna 25 jaar geleden in Zwolle voor zichzelf als glazenwasser. Die eenmanszaak bouwde hij door de jaren uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf dat actief is in het noorden en midden van het land.

De nieuwe voorzitter van MKB-Nederland woont in Zwolle, is getrouwd, vader van een tweeling van 18 jaar en een groot fan van PEC Zwolle.

Lees meer over de nieuwe voorzitter op de website van MKB Nederland.

Foto: vice-voorzitters Fried Kaanen (links) en Jan Meerman (rechts) overhandigen de voorzittershamer aan Jacco Vonhof (midden).

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share