Terugblik ontbijtbijeenkomst over leiderschap

Maar liefst 28 deelnemers troffen elkaar vanochtend in de Business lounge van het PEC stadion Zwolle voor de Vistage ontbijtbijeenkomst voor CEO’s en DGA’s.  Hotel Lumen zorgde voor een uitgebreid ontbijtbuffet waar men met een kopje koffie, broodje en fruit alvast kon kennis maken met de andere deelnemers.

Het officiële programma startte rond 08.00 uur, waar Jetze Kempenaar, chair van Vistage Benelux, iedereen welkom heette. Vervolgens nam Luc Lenferink, vice-voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle het woord om uit te leggen waarom Vistage partner is van MKB Nederland.

Human Capital Agenda

Luc Lenferink: “De pijlers van Vistage richten zich met name op werkgevers in het MKB. Upgrade Jezelf, onderdeel van de Human Capital Agenda Regio Zwolle, ondersteunt dit van harte; een aantrekkelijke arbeidsmarkt die tegen een stootje kan, met voldoende gekwalificeerd personeel die soepel meebeweegt met verandering. Deze speerpunten kunnen alleen mogelijk gemaakt worden als de werkgevers zich ook voldoende kunnen ontwikkelen en waar nodig kunnen sparren met collega-ondernemers. Beschikbaarheid, inclusiviteit en wendbaarheid zijn dus ook voor deze groep steeds meer van belang”.

Vistage Benelux

Vistage Benelux is opgericht voor CEO’s en DGA’s die op regelmatige basis samen met een vaste club leden willen sparren over allerlei (zakelijke) kwesties, advies zoeken bij hun beleidskeuzes en informatie zoeken waarop ze hun strategie kunnen baseren.

Jetze Kempenaar legt uit: “Goed leiderschap houdt onder andere ook in dat je weet wat de belangrijke zaken voor je werknemers zijn, hoe je ze kunt faciliteren en motiveren. Hoe haal je het beste uit hen, en dus ook uit je bedrijf?”.

Key skills

Na de introductie werden de deelnemers in 2 groepen gesplitst, waarna elke groep onder leiding van de beide chairs van Vistage Benelux aan de slag ging. De deelnemers stelden zich voor waarbij iedereen zichzelf ook moest beoordelen op een schaal van 1 tot 10 hoe tevreden hij of zij was over zijn zakelijke situatie, persoonlijke situatie en gezondheid.Vervolgens werd uitgelegd wat de zeven key skills zijn van goed leiderschap en werd er gekeken op hoeveel van deze skills elke deelnemer scoorde.  Zo kreeg men inzichtelijk op welke skills er nog verbetering mogelijk was.

Elkaar helpen

Na een korte pauze werd er een lastig zakelijk dilemma van één van de deelnemers als casus neergelegd. Volgens een vaste methodiek van Vistage (issue processing) werd door middel van open vragen van de overige deelnemers de vinger op de zere plek gelegd en kwamen men met allerlei oplossingen en suggesties. Deze insteek gaf een interessante groepsdynamiek en leverde uiteenlopende antwoorden op. Op basis hiervan kan de ondernemer een gefundeerde keuzes maken hoe zijn dilemma aan te pakken.

De deelnemers gingen eind van de ochtend weer gemotiveerd, vol inspiratie en nieuwe inzichten richting hun bedrijf. Wij hopen dat ze hebben ervaren dat ze er als leidinggevende niet alleen voor staan. Of, in de woorden van Jetze Kempenaar: “Je moet het wel zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen”.

Meer informatie over Vistage Benelux: https://www.vistage.nl/

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share