Terugblik ambassadeursbijeenkomst 29 oktober

Op dinsdagavond 29 oktober vond het tweede ambassadeursoverleg 2019 van MKB NL Regio Zwolle plaats bij Morrenhof-Jansen te Dalfsen. Een prachtige opkomst, waar naast de ambassadeurs van MKB NL Regio Zwolle ook Jacco Vonhof – voorzitter MKB NL, Manon Koldewijn – Human Capital Agenda Regio Zwolle, Jelle Weever – voorzitter MKB NL Regio Zwolle en Luc Lenferink – vice-voorzitter MKB NL Regio Zwolle en Rick de Jonge – bestuurslid VNO-NCW regio Zwolle aanwezig waren.

De ambassadeurs werden welkom geheten met een buffet, waarna het startschot van de avond werd gegeven door Jelle Weever. Jacco Vonhof sprak over de landelijke uitdagingen waar ondernemend Nederland momenteel voor staat en Manon Koldewijn gaf de genodigden een update over de Human Capital Agenda en het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.

Human Capital Agenda & regionaal ontwikkelfonds
Luc Lenferink en Rick de Jonge bespraken inhoudelijk het HCA thema in relatie tot de ambassadeurs waarna de ambassadeurs met elkaar in gesprek gingen over hoe de effectiviteit van de Human Capital Agenda en het regionaal ontwikkelfonds kan worden vergroot. Er is door de regio Zwolle ruim 15 miljoen euro bijeengebracht voor ontwikkeling en scholing van de arbeidsmarkt in de regio en het is van groot belang dat ondernemers op de hoogte zijn van de voor hen interessante mogelijkheden binnen het ontwikkelfonds.

Versterking door samenwerking
De input van de ambassadeurs is zeer waardevol geweest. Met deze input wordt het programma aangescherpt en kunnen we samen verder bouwen aan bijvoorbeeld het vergemakkelijken van het aanvraagtraject van subsidie voor scholing en ontwikkeling. Tevens is er nagedacht over het beter onder de aandacht brengen van zowel de Human Capital Agenda als het regionaal ontwikkelfonds bij collega MKB-ondernemers. Ook geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling binnen uw bedrijf? Kijk dan op www.upgradejezelfregiozwolle.nl.

We kunnen terugkijken op een geslaagde en inspirerende avond. Alle ambassadeurs dank voor jullie inzet en kritische blik!

 

Foto: Foto Tennekes

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share