Symposium De paradoxen van de Raad van Advies

Het Landelijk Expertisecentrum Familiebedrijven van Windesheim (LEF) nodigt de leden van MKB Regio Zwolle uit voor symposium De paradoxen van de Raad van Advies. Het symposium vindt plaats op 16 maart vanaf 14.00 uur in De Franse School in Hattem.

Dit symposium is de feestelijke afsluiting van de afronding van twee onderzoeksprojecten: het RAAK MKB project Raden van Advies in familiebedrijven en het proefschrift naar het functioneren van de Raad van Advies van Judith van Helvert, onderzoeker bij het LEF.

Het onderzoek laat zien dat Raden van Advies zich volledig aanpassen naar de unieke situatie waarin de raad actief is. Door het samenspel van familie, bedrijf en de context waarin de bedrijven opereren, zijn de uiteindelijke rollen die de Raden van Advies in deze bedrijven hebben erg verschillend.

Tijdens het symposium laat Judith zien hoe deze unieke situaties tot stand komen en welke aspecten cruciaal zijn voor een goed functionerende Raad van Advies. Een effectief werkende Raad van Toezicht zal ook uiteenlopende benaderingen met elkaar moeten kunnen combineren: zowel vanuit een kritische afstand de status quo challengen als begrip tonen voor de specifieke context, op hoofdlijnen adviseren, maar ook voldoende concreet worden, signaleren waar het beter kan én waardering uitspreken voor wat er al goed gaat. Daarom is filosoof/adviseur Ivo Brughmans uitgenodigd om vanuit het perspectief van paradoxen (ogenschijnlijke tegenstellingen) en het verbinden van tegengestelde benaderingen, een beschouwing te geven op het functioneren van de Raad van Advies. U bent van harte welkom om dit symposium bij te wonen en samen met ons op de paradoxen van de Raad van Advies te reflecteren!

Programma

14.00 uur Inloop
14.30 uur Aanvang programma en welkom door Ilse Matser, directeur Landelijk Expertisecentrum Familiebdrijven
14.40 uur Onderzoeksbevindingen Raden van Advies – Judith van Helvert
15.10 uur Paradoxaal leiderschap – gastspreker Ivo Brughmans
15.40 uur Interactie met de zaal: Advies voor de Raad van Advies
16.10 uur Feestelijke afsluiting
16.30 uur Hapje en drankje

Locatie
De Franse School
Kerkplein 16
Hattem
Routebeschrijving

Informatie en aanmelden
Geïnteresseerd? U bent van harte welkom. Meld u op tijd aan via deze link. Hebt u specifieke vragen over het symposium of over het onderwerp? Neem dan contact op met Karin Rozendal (088 469 8426 of  k.rozendal-de-groot@windesheim.nl).

Meer informatie over het symposium en de sprekers vindt u hier.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.