Stikstofbijeenkomst 4 november 2019 – een terugblik

Maandag 4 november vond de informatiebijeenkomst stikstofproblematiek (PAS) en PFOS plaats bij Lumen Hotel & Events te Zwolle. MKB NL Regio Zwolle organiseerde deze bijeenkomst in samenwerking met Rabobank IJsseldelta, Provincie Overijssel, Lumen Hotel & Events en de gemeente Zwolle. Het werd een drukbezochte bijeenkomst met informatief karakter, waar in een dialoogvorm de stikstofproblematiek door diverse experts vanuit verschillende invalshoeken werd belicht. 

Milou van Elburg begeleidde het tafelgesprek, waar prof. mr. D.W. (Willem) Bruil, hoogleraar agrarisch recht en columnist – aanschoof en vertelde over de achtergrond vanuit het beginsel van het ontstaan van de PAS, de juridische ontwikkelingen door de jaren heen en zijn visie op de toekomst ervan. Erik Riphagen, vestigingsleider Ecogroen Amersfoort – belichtte het thema vanuit ecologisch oogpunt en gaf tevens een uitleg over de oorsprong, reden, functie en doel van de Natura2000 gebieden. André Ubink, vastgoedjurist bij Ubink Rijs Advocaten deelde informatie met het publiek over de actualiteit binnen het juridisch kader ten aanzien van vastgoed en bouw. Pieter Dikhoff, projectleider PAS Overijssel deelde de visie van Provincie Overijssel op de problematiek en nam het publiek mee in de genomen stappen, het toekomstig beleid en de stilliggende vergunningen binnen de provincie. Het kernteam stikstof gemeente Zwolle gaf een inkijk in  stikstofproblematiek vanuit de visie vanuit een gemeente.

MKB NL Regio Zwolle bedankt Rabobank Ijsseldelta, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, alle sprekers en overige niet genoemde betrokkenen voor het mede organiseren van deze informatiebijeenkomst en bedankt aansluitend Lumen Hotel & Events voor het gastheerschap op deze avond.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share