‘Samen buiten de oevers’ op 19 december

De wens om samen te komen tot een gezonde, vitale en waardevolle regio Zwolle, krijgt steeds meer vorm. Een van de belangrijkste voorwaarden om dit te realiseren is een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet (inclusief), op zijn talenten wordt bevraagd en de kans heeft zich een Leven lang te ontwikkelen. Zingeving en meedoen is net zo belangrijk als eten, drinken en ademen.

Op 25 april jl. deelden we onze kennis, ervaringen en oplossingen die bijdragen aan voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in het netwerk ‘Samen buiten de oevers’. Bekijk het filmpje voor een terugblik op deze bijeenkomst.   

De nieuwe bijeenkomst Samen buiten de oevers is op 19 december aanstaande

We hopen dat ook u er weer bij bent!
Tijdstip: 15:00 – 17:30
Locatie: nader te bepalen in Zwolle.

Klik hier om u aan te melden.

Voor wie
Bestuurders en directeuren en (HR) managers voor zorg- en onderwijsinstellingen en wethouders van de 21 gemeenten in Regio Zwolle en de vakbonden. Om de tekorten in de zorg aan te pakken, is het niet alleen essentieel om samen te werken met andere zorgorganisaties, onderwijs, overheid en verzekeraars. Daarom nodigen we dit keer ook de collega’s van VNO-NCW en het MKB uit.

Programma
Om iedereen mee te kunnen nemen, hebben we onze droom en hoe we deze met elkaar gaan verwezenlijken opgeschreven in een boekje. Eerst laten we zien waar we staan en vervolgens maken we heel concreet hoe ook jij mee kan doen aan ons fantastische regionale initiatief en wat dat op gaat leveren voor iedereen! Maar ook willen we met elkaar de nut en noodzaak van een regionaal Preventieakkoord onderzoeken. Op landelijk niveau bestaat het Preventieakkoord uit afspraken en maatregelen met als doel om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken. Onze ambitie voor een gezond, vitaal en waardevolle regio Zwolle sluit hier perfect op aan. Nijmegen had als stad de primeur. Wij hebben de ambitie om de eerste regio te zijn met een Preventieakkoord!

Erik Borgman, bekend van Cirque du Soleil, zal met zijn optreden onze ogen nog verder openen, onze lachspieren nog verder oprekken, onze creativiteit nog verder aanmoedigen en onze verbazing over wat er allemaal mogelijk is nog verder tot de verbeelding laten spreken. Zwolle gaat baanbrekend te werk en dat zal in 2020 heel merkbaar worden.

Nieuws, voorbeelden en meer!
Voorbeelden, succesverhalen en nieuws over onze inspanningen kun je lezen op de website (www.samenbuitendeoevers.nl). Wil je jouw idee, voorbeeld of nieuws daar ook terugzien? Neem dan contact op met Marieke Willemse, beleidsmedewerker: m.willemse@wgvzorgenwelzijn.nl.

Samen werken aan een inclusieve regio Zwolle. Graag tot 19 december.

Met vriendelijke groet, namens de partners,

Fenna Eefting (Bestuurder Vogellanden)

Theo Rietkerk (Voorzitter College van bestuur Landstede)

René de Heer (Wethouder Zwolle)

 

Contactpersoon                          

Marieke Willemse, beleidsmedewerker, WGV Zorg en Welzijn, 06 57546043 m.willemse@wgvzorgenwelzijn.nl

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share