Regelingen 2019 voor Innovatie en slimme CO2-reductie langer open

OP Oost verlengt de openstellingsperiode voor aanvragen voor Slimme CO2-reductieprojecten en grote R&D-samenwerkingsprojecten 2019. De openstelling loopt nu af op 31 maart 2020.

Met deze regelingen stimuleert OP Oost ondernemers in de regio Zwolle om bij te dragen aan de economie van de toekomst: een slimme en schone economie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid. Mkb’ers die samenwerken met andere (grote) ondernemingen, maatschappelijke organisaties en overheden zijn de belangrijkste doelgroep.

 Beschikbaar budget

Op 16 mei 2019 werd een bedrag van 35,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzame & innovatieve projecten in Oost-Nederland. Voor algemene innovaties in de sectoren Agrofood, Health en HTSM was ruim € 18 miljoen beschikbaar. Voor projecten die bijdragen aan “Slimme CO2-reductie” ruim € 17 miljoen. Inmiddels is een deel van dit budget toegekend. De hoogte van de, op dit moment, beschikbare bedragen per regeling en per provincie vind u bij: het overzicht “Beschikbaar budget” (Pdf 157 kB).

 Meer informatie

U kunt hier de digitale flyer bekijken.

  • Een uitgebreide toelichting op de twee subsidieregelingen en meer informatie over het indienen van een aanvraag vindt u bij: het tabblad “Aanvragen”
  • Hier vindt u de publicatie van de bijbehorende plafondbestand bij de beleidsregel.
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share