Plannen Zwolse binnenstad geven een belangrijk en positief signaal

Op 29 mei jl. berichtte De Stentor dat de opknapbeurt voor het Broerenkwartier, de herbestemming van leegstaande gebouwen en het Stadscafé van Club Cele meedelen in een subsidiebedrag van ruim 400.000 euro van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. Het geld is volgens de beide overheden bedoeld om al lopende projecten van inwoners en ondernemers om de binnenstad te verbeteren, een duwtje in de rug te geven.

Lees hier het persbericht op de website van De Stentor.

Een reactie op deze plannen van Martijn Müller, algemeen bestuurslid van MKB Regio Zwolle, met “binnenstad en retail” in de portefeuille:

“Het is belangrijk als je een binnenstad vitaal wil houden en geen leegstand wilt, je als gemeenschap moet voorkomen dat er achterstallig onderhoud in een gebied optreedt.

Het is een voortdurend proces waarin geïnvesteerd moet worden over de totale breedte; van de infrastructuur tot de objecten zelf, en van cultuur tot bewoning. Dit is iets waar alle partijen hun steentje aan moeten bijdragen. Het is dan ook een belangrijk en positief signaal dat meer is dan alleen geld wat de gemeente met deze bijdrage afgeeft. Iedere gebruiker is blij met een goed functionerende binnenstad. Niet in de laatste plaats voor de retailondernemers die er zijn gehuisvest en een belangrijke rol vervullen in het dagelijks leven in de binnenstad. Zij hebben het vaak erg lastig in de huidige economische omgeving. Een goede omgeving is dan ook een minimale vereiste voor hun om het hoofd boven water te houden; zij zullen hier zeker blij mee zijn.”

.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share