Overijssel mkb-vriendelijkste provincie van Nederland

Overijssel is door ondernemers verkozen tot mkb-vriendelijkste provincie van Nederland. Gedeputeerde Eddy van Hijum ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland tijdens een ondernemersontbijt waar vele ondernemers en bestuurders van gemeenten bij aanwezig waren.

“Het onderzoek naar de mkb-vriendelijkste provincie van Nederland is nieuw”, zegt regiomanager Hans Bakker van MKB Midden. “De ranglijst wordt bepaald door de optelsom van alle uitslagen van de 25 gemeenten in Overijssel”. In de uitslag staat op de tweede plaats de provincie Limburg en de provincie Flevoland staat op de derde plaats.

De top

MKB-Nederland reikt al jaren de prijs uit voor de mkb-vriendelijkste gemeente. In Overijssel is dit Rijssen-Holten. Dit jaar is er voor het eerst een provinciale ranglijst gemaakt.. Economische ontwikkeling gaat immers over de gemeentegrenzen heen. Het is dus belangrijk dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan een goed ondernemersklimaat.

In de uitslag kan Overijssel worden gezien als een allrounder. Overijssel scoort met name goed op de tevredenheid van ondernemers en op het onderdeel imago als vestigingsplaats. Met name als het gaat om de verbetering van de informatievoorziening en beleid kan nog wel een slag worden gemaakt. Dit geldt ook voor de prijs-kwaliteitsverhouding van de lokale lasten. “ Met andere woorden: op geen enkel onderdeel een eerste plaats, maar als geheel wel winnaar. Ook dat is een kwaliteit”, aldus Bakker.

Regionale economie

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; “Dit is een geweldig resultaat. Voor de ondernemers, de gemeente én de provincie. Het MKB is het fundament van onze regionale economie. Als provincie willen wij ondernemers ruimte bieden om te starten, te groeien en te vernieuwen. Bijeenkomsten zoals dit ondernemersontbijt in Rijssen organiseren wij om ervaringen uit te wisselen en om ons economische beleid aan te scherpen. Deze top 1 positie is een mooie steun in de rug.”

“Zoals ook in de sport is het bereiken van de top een moeilijke weg. Maar minstens zo belangrijk is om aan de top te blijven. Daarvoor moet je als overheden, zowel provincie als gemeenten, samen met het bedrijfsleven, blijven investeren in dienstverlening en korte lijnen. Een compliment voor alle betrokkenen is dan ook op zijn plaats”, vindt Bakker.

Stimulans

De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente/provincie is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.100 in Overijssel.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.