Onderzoek naar sociale acceptatie LHBTI+

Situatie 2019

“40% van de LHBTI+’ers in Gelderland en Overijssel voelt zich wel eens tot vaak onveilig op straat”

“1 op de 6 LHBTI+’ers in Gelderland en Overijssel maakte in een jaar een discriminatie-incident mee”

Dit was de situatie in 2019.

Situatie 2021

Hoe staat het ervoor in 2021? Dit jaar hebben de regenboogprovincies Overijssel en Gelderland nieuwe vragen voor LHBTI+’ers: Waar voel jij je veilig, en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit als je sport? Is er ruimte om LHBTI+ én religieus te zijn? En wat zou jouw gemeente kunnen doen voor jou en andere LHBTI+’ers?

Dat willen we Overijssel en Gelderland graag weten – en aan wie kunnen ze dat beter vragen dan aan LHBTI+’ers zelf?

Deel je ervaring!

Identificeer jij je als LHBTI+’er en woon je in Overijssel of in Gelderland? Deel je ervaringen dan door het invullen van de vragenlijst! Dat kost maximaal 15 minuten. Ga naar: https://questions.socsci.ru.nl/index.php/597186?lang=nl. De ingevulde gegevens worden veilig verwerkt en vertrouwelijk behandeld. De vragenlijst staat de hele maand maart open.

Wat levert het je op?

  • Je kunt je laten horen: wat gaat er goed, wat kan er beter?
  • Je draagt bij aan de acceptatie van LHBTI+’ers in jouw gemeente en provincie
  • Je maakt kans op 1 van de 10 bol.com bonnen van €50,-

Wie voeren dit onderzoek uit?

Vizier Oost en de Radboud Universiteit (dr. Niels Spierings) voeren samen dit onderzoek uit. Vizier Oost heeft als missie het bestrijden en voorkomen van discriminatie. De medewerkers van Vizier helpen mensen die te maken krijgen met discriminatie, geven voorlichting en doen onderzoek. Dr. Spierings heeft veel ervaring met statistisch onderzoek op het gebied van ongelijkheid en participatie.

Waarom wordt dit gedaan?

De provincies Gelderland en Overijssel zijn Regenboogprovincie. Zij willen graag weten hoe het gaat met LHBTI+’ers: hoe geaccepteerd voelen zij zich? Tegen welke problemen lopen zij aan? Als zij dit weten, kunnen zij (regenboog)gemeentes, verenigingen en belangenorganisaties beter ondersteunen en de juiste initiatieven de ruimte geven.

Klaar met invullen of behoor je zelf niet tot de doelgroep? Verspreid deze vragenlijst dan verder onder je contacten! Meer weten? Mail naar info@vizieroost.nl of kijk op www.vizieroost.nl.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share