Ondernemers geïnspireerd over energie besparen en technische ontwikkelingen

Tijdens een inspiratiebijeenkomst op woensdagmiddag 12 juni zijn ondernemers geïnformeerd over de informatieplicht (die geldt voor ondernemers met een verbruik van meer dan 50.000 KwH elektriciteit en/of 25.000 m3 gas) en geïnspireerd door stand-up filosoof Martijn Aslander.

Dit alles gebeurde in een sfeervolle bioscoopzaal bij Pathé Zwolle. Samen met de voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle, Jelle Weever, opende Kyra Kuppens, salesmanager bij Pathé Nederland, de bijeenkomst. Pathé biedt ondernemers diverse mogelijkheden voor zakelijke evenementen, zowel bij Pathé als op locatie. Ook op het gebied van duurzaamheid heeft Pathé niet stilgezeten, het markante gebouw in Zwolle is voorzien van tal van duurzame toepassingen om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan.

Voorzitter Jelle Weever werd geïnterviewd door Cor Spronk, dagvoorzitter en MKB-ambassadeur vanuit Dronten. Jelle gaf aan dat MKB Nederland Regio Zwolle zich inzet voor het sterk ondernemersklimaat in de regio Zwolle. En daar hoort natuurlijk het faciliteren van lokale ondernemers bij. De informatieplicht energiebesparing is zo’n actueel thema, waar wij ondernemers graag bij helpen, aldus Jelle Weever.

Martin Kloet van MKB-Nederland informeerde vervolgens de aanwezige ondernemers over wat de Informatieplicht inhoudt, voor wie deze geldt en hoe je als ondernemer aan de Informatieplicht kunt voldoen. Zo zijn er voor 19 sectoren ‘Erkende Maatregelenlijsten’ vastgesteld waarin de erkende energiebesparende maatregelen beschreven staan waaraan je als bedrijf in de betreffende sector dient te voldoen.

Rodger Buijs van Klimaatroute gaf in zijn presentatie aan dat iedereen het dagelijkse energieverbruik kan verminderen zonder afbreuk te doen aan comfort en sfeer. Zo zijn er energiebesparende producten voor bijvoorbeeld isolatie, verlichting, regeltechniek, klimaatbeheersing en duurzame energieopwekking. De Energiefitscan kan ondernemers behulpzaam zijn bij het krijgen van inzicht in het energieverbruik.

Vervolgens gingen de aanwezigen op het puntje van hun bioscoopstoel zitten om niks te missen van het verhaal van Martijn Aslander over de invloed van technologische ontwikkelingen op o.a. de economie. Tijdens een verbale achtbaan aan informatie, inzichten en overpeinzingen, gaf Martijn de bezoekers een inkijkje in de toekomst, en hoe daar als bedrijf slim op in te spelen. Samenwerken was het toverwoord!

Aansluitend was er volop gelegenheid om na te praten onder het genot van duurzame hapjes verzorgd door Uitgekookt.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share