Nieuwjaarsbijeenkomst regio Zwolle

Op donderdag 7 januari 2016 vond de inmiddels traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle plaats bij Mooirivier Congreshotel in Dalfsen, dit jaar voor het eerst in samenwerking met MKB Regio Zwolle.

Laurens de Lange, de nieuwe voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle, gaf zijn visie op economische ontwikkelingen in de regio Zwolle. Hij roemde de kracht van de Regio. “Onze ligging krijgen we, maar samenwerken is onze manier van werken” . Hij wees ondernemers op de mogelijkheden van duurzaam ondernemen. De Lange stond stil bij de arbeidsmarkt en riep ondernemers op om ruimte te geven aan mensen met een arbeidsbeperking. “Als elk bedrijf iemand aanneemt maken we een grote beweging”.

Ben Reuvekamp, voorzitter van MKB Regio Zwolle, ging in op de samenwerking in de regio. Hij was enthousiast over de samenwerking die er al is maar riep ondernemers op om nog een stap extra te doen: “Ondernemers ga zelf aan de slag en lever zo je bijdrage aan de regio”. Reuvekamp noemde hiervan een aantal ondernemers als mooie voorbeelden.

Vervolgens vertelde visserijondernemer Hendrik Romkes waarom duurzaam innoveren in techniek en het creëren van een nieuw verdienmodel noodzakelijk was om te kunnen ondernemen met toekomst in de visserijsector. Met het in de vaart nemen van een revolutionair nieuw schip is dit ook echt gelukt.
Aansluitend werd de MVO Award uitgereikt. De MVO Award – een initiatief van de stichting Duurzaam ondernemend Regio Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel –  beloont vooruitstrevende ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu en daarmee een voortrekkersrol in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vervullen. Finalisten van de MVO Award waren BMA Ergonomics BV uit Zwolle, Van Werven uit Oldebroek en Zalsman uit Zwolle.
De uiteindelijke winnaar is BMA Ergonomics uit Zwolle geworden. BMA mocht uit handen van Filip van As, wethouder te Zwolle, de Award in ontvangst nemen.  De jury vond dat dit bedrijf het beste scoorde op de verschillende onderdelen. Het circulair produceren van ergonomische bureaustoelen was het uitgangspunt bij de start van de onderneming. Ook de sociale kant, de gezondheid en vitaliteit van gebruikers (klanten) en de dialoog met stakeholders, is goed doordacht en verankerd in de bedrijfsvoering.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: Rabobank IJsseldelta en Rabobank Vaart en Vechtstreek, Flynth adviseurs en accountants en Mooirivier Congreshotel.

Door | 15-04-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.