Nieuwjaarsbijeenkomst Regio Zwolle

Op donderdag 11 januari vond de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle plaats bij Mooirivier Congreshotel in Dalfsen. Ruim 200 vertegenwoordigers vanuit overheid, onderwijs, maar met name het bedrijfsleven waren aanwezig. ‘Circulair Ondernemen’ liep als een rode draad door het programma van deze nieuwjaarsbijeenkomst.

Voorzitters aan het woord
Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Midden en Richard Temmink, voorzitter MKB Regio Zwolle, blikten met elkaar terug op 2017. De lobby m.b.t. infrastructuur is succesvol geweest. Met het aantrekken van de economie is in veel sectoren een tekort aan personeel ontstaan. De ondernemersorganisaties pakken deze krapte op de arbeidsmarkt samen met gemeenten en scholen aan door gerichte programma´s te ontwikkelen om mensen te scholen en bij te scholen. In 2018 willen beide organisaties de kracht van de regio Zwolle verder versterken, circulair ondernemen is hierbij een belangrijk thema.
Richard Temmink benadrukte de kracht van de regio en de rol van MKB Regio Zwolle hierin. De functie van voorzitter van MKB Regio Zwolle blijkt echter niet meer te combineren met zijn eigen onderneming en daarom heeft Richard Temmink aangegeven zijn taken als voorzitter neer te leggen. Jelle Weever, neemt als vice-voorzitter tijdelijk de taken van Richard Temmink over.

Biohorma winnaar MVO Award
Aansluitend werd de MVO Award uitgereikt. De MVO Award – een initiatief van de stichting Duurzaam ondernemend Regio Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel – beloont vooruitstrevende ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op de samenleving en het milieu en daarmee een voortrekkersrol in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vervullen. Finalisten van de MVO Award waren Houtwerk Hattem uit Hattem, Scania Productions uit Zwolle en Biohorma uit Elburg. Juryvoorzitter Annemieke Traag, gedeputeerde van de provincie Overijssel, benadrukte de kracht van de drie genomineerden maar gaf aan dat Biohorna er bovenuit springt door de integrale invulling van zowel People, Planet als Profit. De manier waarop medewerkers worden betrokken bij het MVO verhaal is origineel en succesvol en uiteraard inspireren de A. Vogeltuinen vele mensen buiten de organisatie met haar MVO verhaal;

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: Rabobank IJsseldelta en Rabobank Vaart en Vechtstreek, Flynth adviseurs en accountants en Mooirivier Congreshotel.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.