Nieuwe MKB-bestuursleden!

Recent zijn de ondernemers Ronald de Vries en Joost Pleiter toegetreden tot het bestuur van MKB Nederland Regio Zwolle.

Introductie Ronald
Ronald de Vries (Emmeloord, 1980) is ondernemer in de regio Zwolle sinds 2007. De laatste jaren met het internationaal opererende IT-bedrijf Floorganise en in de jaren daarvoor als zelfstandig consultant (bedrijfskundige en registercontroller) gespecialiseerd in het organiseren van innovatieve snelgroeiende bedrijven. In het MKB Nederland Regio Zwolle bestuur bekleedt Ronald de portefeuille internationalisering en innovatie waar hij het ondernemersgeluid laat horen in diverse regionale overlegvormen. En zich inspant voor het delen van kennis met onze leden zoals rondom de Brexit of de landenbijeenkomsten.

“Als ondernemer word ik regelmatig gedwongen om met buitenlandse ogen naar Nederland en onze Regio Zwolle te kijken. Bijvoorbeeld als ik met Amerikaanse klanten door het centrum van Zwolle loop of in gesprekken met buitenlandse relaties vertel hoe wij hier onze bedrijfsvoering inrichten met het oog op de lange termijn. In veel zaken is een typisch Nederlandse aanpak te herkennen die ons zelf doorgaans niet opvalt maar die bijvoorbeeld in een internationale industrie zoals de scheepsbouw echt verschil maakt. De Nederlandse aanpak biedt veel kansen voor bedrijven in het buitenland en gelukkig wordt er ook veel georganiseerd om ons als MKB-ers te ondersteunen bij het verzilveren van deze kansen. Als bestuurder zie ik het als mijn taak MKB-ers betere toegang tot deze mogelijkheden te bieden en de partijen die deze ondersteuning bieden een scherp perspectief voor te houden als het gaat om het inbrengen van onze prioriteiten als ondernemers. Naarmate we hier gezamenlijk beter in worden zie ik ons zeker slagen in het doel de 4e economische topregio van Nederland te zijn’’ .

Introductie Joost
Joost Pleiter (1982, wonend in Oosterwolde, Gelderland) is in het dagelijks leven actief als Register Makelaar Wonen en Landelijk Vastgoed bij Pleiter Makelaars en Taxateurs. Vanuit hun kantoor, dat is gesitueerd in het buitengebied, bedienen ze de Noord Veluwe met hun woondiensten. Met de specialisatie in de agrarische sector bedient het kantoor de Veluwe en de Regio Zwolle. Joost geeft leiding aan een team van vijf mensen, bestaande uit twee NVM makelaars, twee taxateur en één rentmeester NVR. Het begeleiden van transformatietrajecten van voormalige (agrarische) bedrijfsgebouwen en locaties is één van de werkzaamheden waarmee Joost zich dagelijks bezighoudt.

“Als bestuurder van MKB Nederland regio Zwolle maak ik mij hard voor een Vitaal Buitengebied dat echte toekomstbestendige oplossingen biedt om te werken en te wonen in ons prachtige buitengebied. Binnen mijn portefeuille vallen ook de thema’s PFAS en stikstof. Wij volgen met een team van diverse experts scherp de actualiteit aangaande deze actuele thema’s en delen frequent onze visie maar ook zorgen met lokale overheden en de provincies”.

 

 

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share