Hoe vriendelijk is uw gemeente voor MKB ondernemers?

Doe mee: Welke gemeente is het meest MKB-vriendelijk?

Echt lokaal mkb-vriendelijk beleid voeren: er zijn gemeenten die het prima op orde hebben. Maar andere hebben nog wel wat werk te verzetten. Een goed functionerende lokale economie is van levensbelang voor een stad of dorp. Ondernemers zorgen voor banen, voor levendigheid van stadscentra en dorpskernen, voor welvaart.

 MKB-Nederland prikkelt gemeenten in Nederland met de verkiezing voor de MKB-vriendelijkste gemeente zich tot het uiterste in te spannen voor een uitstekende dienstverlening aan hun ondernemers. Elke twee jaar maken we de balans op door alle gemeenten in Nederland te onderzoeken op hun MKB-vriendelijkheid. Dat doen we niet door nota’s te bestuderen: papieren beleid telt niet. Hiervoor geldt maar één ding: uw mening als ondernemer.

Rijssen-Holten bleek in 2016 de beste gemeente van Overijssel én landelijk. Zwolle was twee jaar eerder de beste van de steden. Hoe scoren deze gemeenten nu? Hebben de anderen de concurrentie opgevoerd? Doe mee en laat ons weten hoe u denkt over het beleid van de gemeente waar uw bedrijf gevestigd is.

Uw mening is belangrijk
Bent u tevreden over het beleid van uw gemeente? Wat vindt u van de hoogte van de onroerendzaakbelasting of de leges en wat de gemeente ervoor terug doet? Krijgt u waar voor uw geld? Heeft uw gemeente een aanspreekpunt voor MKB-ers, worden starters genoeg geholpen? Wat zijn sterke of juist zwakke punten?

MKB Nederland Regio Zwolle roept alle MKB ondernemers op om de vragenlijst via https://www.mkb.nl/vragenlijst-mkb-vriendelijkste-gemeente in te vullen.

MKB Nederland Regio Zwolle zet zich in voor een MKB vriendelijk ondernemersklimaat
De uitkomsten van het onderzoek ‘MKB vriendelijke gemeente’ bespreekt het bestuur van MKB Nederland Regio Zwolle met alle gemeenten in de regio Zwolle.

Voorzitter Jelle Weever: “Als zelfstandige stichting onder MKB Nederland spannen wij ons in voor het ondernemersklimaat in de regio Zwolle. De regio Zwolle bestaat uit 20 gemeenten, verdeeld over 4 provincies. Het onderzoek van MKB Nederland geeft ons, maar zeker ook de gemeenten concrete tips en aanbevelingen om het ondernemersklimaat te verbeteren. Het gaat hierbij o.a. om betalingsgedrag, aanbestedingsbeleid, dienstverlening en communicatie. Wij roepen daarom alle ondernemers op om deze enquête in te vullen”.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

MKB vriendelijkste gemeente regio Zwolle
MKB Nederland maakt eind dit jaar bekend wie zich de ‘MKB vriendelijkste gemeente’ van Nederland mag noemen. Nieuw in 2018 is de verkiezing van de MKB vriendelijkste gemeente van de Regio Zwolle. Deze prijs wordt uitgereikt door MKB Nederland Regio Zwolle.

P.S.: We zouden het erg op prijs stellen als u deze enquête invult, dus ook als u tevreden bent over het ondernemersklimaat in uw gemeente. Alle input is welkom!

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share