MKB Regio Zwolle treedt toe tot zorgtrainingscentrum

Afgelopen donderdag heeft MKB Regio Zwolle ambassadeur Frans van der Kolk de  samenwerkingsovereenkomst met het Zorgtrainingscentrum getekend. Hiermee is MKB Regio Zwolle, net als Coreon en Viatence, toegetreden tot de samenwerkingsverband.

Het zorgtrainingscentrum is op 1 februari 2015 door 24 samenwerkingspartners in het leven geroepen met als doel de zorg te vernieuwen, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de zorg te verbeteren, nieuwe technologieën met regionale leveranciers te introduceren en zo ook een bijdrage te leveren aan de beheersing van de zorgkosten en daarmee de houdbaarheid van de zorg.

Zorg is een belangrijke sector in de Regio Zwolle en heeft te maken met grote veranderingen die moeten worden ‘teruggeploegd’ naar competenties die worden onderwezen op het MBO. Landstede onderwijspartners en zorgorganisaties en technologiebedrijven in de regio nemen daar via dit PPS samen de verantwoordelijkheid voor. De samenwerkingspartners initiëren gezamenlijk het zorgtrainingscentrum waarin de komende 4 jaar ruim 3.600 studenten en 1.700 werkzoekende worden opgeleid.

MKB Regio Zwolle zal zich binnen het zorgtrainingscentrum inzetten voor:

  • Het zoeken van bedrijven die willen helpen bij het ontwikkelen van zorg technologische producten als hier vanuit het samenwerkingsverband behoefte naar is.
  • In de cross – over zorg en techniek denkt MKB Regio Zwolle mee in het realiseren van activiteiten die zorgprofessionals en technische bedrijven dichter bij elkaar brengen. Samen nadenken over technische oplossingen die een antwoord kunnen zijn op zorgvragen die er zijn. Samen stappen zetten in het samenstellen van een functioneel ontwerp bijvoorbeeld.
  • MKB Regio Zwolle zal bedrijven die met zorgtechnologie bezig zijn aan elkaar om in de toekomst mogelijk tot nieuwe initiatieven/ideeën te komen; 
  • MKB Regio Zwolle brengt in kaart welke bedrijven er in de regio zijn met betrekking tot zorgtechnologie

Daarnaast zal MKB Regio Zwolle, net als alle andere samenwerkingspartners,  een ambassadeursrol vervullen voor het vernieuwen en verbeteren van de zorg.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.