LEC Regio Zwolle succesvol met sectorplan Logistiek

Logistiek Expertise Centrum realiseerde al 64 trajecten

In het afgelopen jaar is het Logistiek Expertisecentrum (LEC) Regio Zwolle succesvol van start gegaan. Het LEC is het platform  voor de logistieke sector waarin innovatie en uitvoering centraal staat. In het LEC lopen activiteiten rondom Mens (sectorplan), Kennis (onderzoek) en Economie (kansen en voorbereiding voor de toekomst). Een groep met toonaangevende ondernemers, als Scania, Tielbeke Transport, Ter Haar Verhuizingen, Oegema Transport en Portena sturen actief op de uitvoering van activiteiten in het programma.  In samenwerking met Windesheim wordt een onderzoek agenda opgesteld als onderdeel van Kennis. Vanuit Economie is een Logistiek pact van industrieën ontwikkeld. Hier wordt kruisbestuiving bevordert tussen de grootste volume-genererende bedrijven zoals SCANIA, Euroma, Plukon, Wehkamp, Goliath, Verhoek Europe, Schagen Groep en Wehkamp. Innovatie van, voor en door ondernemers.

 

Om de schaarste aan goed gekwalificeerd personeel in de sector Logistiek  hebben ondernemers in het LEC hun krachten gebundeld en een sectorplan ingediend bij het ministerie van SZW.  Dit is de concrete invulling van programma onderdeel Mens. Dit sectorplan is een concrete invulling in de Regio Zwolle van het landelijk Sociaal Akkoord, waarin afspraken gemaakt zijn om de Nederlandse arbeidsmarkt bestand te maken tegen uitdagingen voor de toekomst. In een sectorplan investeert het ministerie in plannen die vanuit de sector zelf komen. De middelen worden ingezet voor scholing, begeleiding van werknemers naar ander werk, het creëren van werkplekken voor kwetsbare doelgroepen (als mensen met een arbeidshandicap, onderdeel van de Banenafspraak) en extra leerwerkplekken voor jongeren.

 

In nauwe samenwerking met de ondernemers uit de sector, Werkbedrijf Regio Zwolle en regionale opleiders is een krachtige samenwerking in het matchingsproces tussen werkgevers en werkzoekenden tot stand gekomen. Met als doel zoveel mogelijk mensen, zo regulier mogelijk aan het werk. Met ondersteuning vanuit het LEC. Het  resultaat is dat 64 arbeidstrajecten met succes zijn afgerond en 135 trajecten  op de rit staan vanuit het sectorplan.

 

Dit smaakt naar meer aldus voorzitter Leo Bronkhorst (Directeur Scania Logistics Netherlands) “Na een lastige start is het Logistiek Expertise Centrum Regio Zwolle weer springlevend. We hebben als groep ondernemers de nek uitgestoken om zelf actief de arbeidsmarktproblematiek aan te pakken. Afgelopen jaar is veel energie en tijd gaan zitten in wet- en regelgeving. Dit is een enorme leerervaring gebleken voor ondernemend Regio Zwolle. We hebben nu met een goedkeurende accountantsverklaring en met een beschikking van het Ministerie SZW een flinke stap voorwaarts gezet” aldus Bronkhorst.

 

Bronkhorst vervolgt “Nu de spelregels bekend zijn staat dinsdag 6 juni aanstaande weer een grote LEC bijeenkomst met als thema Arbeidsmarkt gepland. Dit wordt georganiseerd vanuit het Logistiek cluster met als partners PEC Zwolle en Port of Zwolle. De organisatie uitvoering is in handen van het LEC in samenwerking met het Regionaal Werkbedrijf, UWV en de Gemeente Zwolle. Inmiddels hebben een vijftigtal bedrijven zich al aangemeld. We hebben vertrouwen in de toekomst! Zo gaan we weer vol gas voorwaarts!” Mocht u zich nog willen aanmelden dan kan dit via een email aan thamar.pol@uwv.nl.

De bijeenkomst start om 15.30 uur in het event centrum van PEC Zwolle. Uw dagvoorzitter is Danny Pol deze middag. Na afloop is er volop ruimte om te netwerken.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.