Jelle Weever formeel voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle

Na een jaar als interim voorzitter de kar voor de MKB ondernemers in de regio Zwolle te hebben getrokken, is Jelle Weever op 11 januari formeel benoemd als voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle.

Jelle Weever is algemeen directeur van Weever Bouw en nu dus ook de nieuwe voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle. Jelle ging al op jonge leeftijd in het familiebedrijf Weever in Kampen werken, in 2013 om precies te zijn. Overigens niet voordat hij elders verschillende studie- en werkervaringen had opgedaan. Nu is hij, 32 jaren jong, algemeen directeur en eindverantwoordelijke voor Weever Bouw BV. Zijn oudere broer Bart is eindverantwoordelijke voor Weever Sloopwerken BV. Samen vormen zij de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf. Na een aandelenoverdracht eind 2016 traden zij zo in de voetsporen van vader Bert.

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland geeft aan: “Ik ben erg blij dat Jelle zijn tijdelijke invulling van het voorzitterschap van MKB Nederland Regio Zwolle wil verruilen voor een vast ‘dienstverband’. Persoonlijk vind ik Jelle een geweldige voorzitter, een moderne ondernemer en een heel prettige persoon. Voor MKB Nederland vind ik hem een aanwinst.”

Bestuur compleet
Met de komst van ook Ali Ben Daoued (de Haan Stein Advocaten), Lisa Heethaar (DDOEN), Ronald de Vries (Floorganise) is het bestuur van MKB Nederland Regio Zwolle compleet. Zij vullen de huidige bestuursleden Luc Lenferink (uw onderhoudspartner Lenferink), Alex Klein (NLInvesteert), Martijn Muller (Muller bedrijfs onroerend goed) en Edwin Peterman (PEC Zwolle) aan. Het bestuur wordt ondersteund door regiomanager Hans Bakker en Gerdi de Vries.

MKB Nederland Regio Zwolle
MKB Regio Zwolle behartigt de belangen van MKB-ondernemers en verbetert actief het ondernemersklimaat in de regio Zwolle en doet dit als een zelfstandige afdeling van MKB-Nederland.

MKB Regio Zwolle brengt ondernemers op regionaal niveau bij elkaar, bevordert Business-to-Business (B2B) en overlegt gericht met overheden en andere relevante marktpartijen. MKB Regio Zwolle heeft een zetel in belangrijke regionale beslisorganen als de Sociaal Economische Raad Overijssel (SER) en het Regionaal Werkbedrijf Regio Zwolle. Daarnaast deelt MKB Regio Zwolle samen met VNO-NCW Regio Zwolle een zetel in de Economic Board regio Zwolle. Door deze posities kan MKB Regio Zwolle rechtstreeks invloed uitoefenen in belang van MKB ondernemers in de regio Zwolle.

Door lid te worden van MKB Regio Zwolle ondersteunen ondernemers in eerste plaats de lobby voor een MKB vriendelijk ondernemersklimaat in de regio Zwolle. Daarnaast profiteren ondernemers van ledenvoordelen, worden zij uitgenodigd voor bijeenkomsten, kunnen zij een profiel aanmaken in de online ledencommunity (deze dienst is nieuw!) en krijgen zij toegang tot de MKB servicedesk.

Vooruitblik 2019 tijdens nieuwjaarsbijeenkomst
Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari bij Mooirivier in Dalfsen blikte Jelle Weever al vooruit naar het komende jaar. Jelle geeft aan: “In 2019 willen wij volop blijven inzetten op regiobinding. Afgelopen jaar hebben wij met de gehele regio Zwolle een plan voor het aanpakken van de arbeidsmarkt gemaakt, de Human Capital Agenda. Dit een heel mooi voorbeeld van regionale samenwerking en hier willen wij in 2019 nog meer op gaan inzetten. Dit kunnen wij niet alleen. In alle regio Zwolle gemeenten hebben wij daarom een MKB-ambassadeur aangehaakt. Een MKB-ambassadeur is een lokale ondernemer met een groot lokaal netwerk. Deze ambassadeurs zijn voor ons de ogen en oren in een gemeente. Via ambassadeurs horen wij welke lokale problemen vragen om een regionale aanpak en andersom”.

Uniform aanbestedingsbeleid
Jelle Weever vervolgt: “Aanbesteden is ook zo’n voorbeeld waar wij als regio Zwolle het verschil kunnen maken als we regionaal samenwerken. Elke gemeente kent nu zijn eigen aanbestedings- en uitnodigingsbeleid. Hierdoor verschillen per gemeenten de spelregels. MKB Regio Zwolle wil onderzoeken of het mogelijk is om te komen tot één uniform aanbestedingsbeleid voor de regio Zwolle”.

MKB-vriendelijkste gemeente
Op dit moment loopt het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Dit onderzoek wordt eens per twee jaar uitgevoerd door MKB Nederland. In het voorjaar wordt de uitslag verwacht en wordt het voor gemeenten inzichtelijk hoe zij scoren op een ‘MKB-vriendelijk ondernemersklimaat’.

Natuurlijk wordt de MKB-vriendelijkste gemeente van de regio Zwolle verkozen. Maar belangrijker, dit onderzoek geeft ons handvaten om het MKB ondernemersklimaat in de regio Zwolle verder te verbeteren. De resultaten en aanbevelingen voor het verbeteren voor het MKB ondernemersklimaat presenteren wij in de loop van 2019″, vertelt Jelle Weever.

*Foto via Trendsexpo
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share