Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Regiobijeenkomst: vrachtwagen parkeren en duurzame brandstoffen

19 maart 2019 @ 12:00 - 18:00

Vrachtwagen parkeren en schone, duurzame brandstoffen zijn belangrijke thema’s binnen de logistiek. Hoe gaan we daarmee om? Wat is slim? Wat is duurzaam? Hoe maken we beslissingen die positief uitwerken in de toekomst? Graag nodigt Provincie Overijssel u uit voor een regiobijeenkomst op dinsdag 12 maart in Zwolle of dinsdag 19 maart in Enschede. Tijdens deze bijeenkomst willen zij graag de aanpak voor vrachtwagen parkeren in Overijssel en het landelijk traject ‘Clean Energy Hubs’ voor de transitie naar duurzame brandstoffen voor goederentransport op de corridors schetsen. Ook gaan zij graag met u in gesprek over deze onderwerpen.

Onderzoek vrachtauto parkeren in Overijssel

Momenteel voert de provincie Overijssel samen met haar stakeholders een onderzoek uit naar het vrachtauto parkeren in Overijssel. Het onderzoek zal inzicht geven in de aard en omvang van de parkeerproblematiek van vrachtauto’s en de te verwachten ontwikkelingen en mogelijke oplossingsrichtingen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Royal HaskoningDHV en zal de provinciale visie op vrachtauto parkeren in Overijsel faciliteren.

Tijdens dit eerste gedeelte van de middag zullen de stakeholders (overheden/ wegbeheerders, vervoerders, verladers, handhavers e.d.) de gelegenheid krijgen om te vertellen wat er speelt omtrent vrachtwagen parkeren. Hierna zal de provincie reageren op de eerst beschikbare informatie en verdere input leveren. Daarbij zullen zij vooral met u het gesprek aangaan.

Clean Energy Hubs: duurzame brandstoffen voor goederentransport

Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst informeert de provincie u graag over duurzame brandstoffen voor transport, zoals Liquid Natural Gas (LNG), elektrisch transport, waterstof en biobrandstoffen. Ook de aanpak van het Rijk en provincies onder de noemer Clean Energy Hubs voor de inzet van duurzame brandstoffen in het transport zal voor u worden geschetst. Hiervoor is op nationaal niveau een gezamenlijke aanpak ontwikkeld, waar Rijk en provincies  gezamenlijk aan gaan werken.

Hierna gaan zij graag met u in gesprek over deze ontwikkelingen, de praktijkervaringen en ondersteuningsmogelijkheden. De provincie hoopt er op deze manier aan bij te dragen dat u een bewustere keuze kunt maken welke nieuwe technologie u kunt toepassen voor transport binnen uw bedrijf. Daarnaast hopen zij ook overheden te informeren over ontwikkelingen en beleid ten aanzien van brandstoffen voor de toekomst en binnenstedelijke distributie.

Programma

12.00 – 12.30 uur          Inloop met lunch en ontvangst

12.30 – 14.30 uur          Themasessie 1: Vrachtwagen parkeren

14.30 – 15.00 uur          Pauze

15.00 – 17.00 uur          Themasessie 2: Clean Energy Hubs

17.00 – 18.00 uur          Afsluiting en netwerkborrel

 

Aanmelden

Bent u erbij? Meld u zich dan aan voor één van de regiobijeenkomsten (12 maart in Zwolle of 19 maart in Enschede). Hiervoor stuurt u een mail naar Femke Smit (f.smit@overijssel.nl) waarin u aangeeft op welke datum u aanwezig bent. Tevens kunt u aangeven of u er de gehele bijeenkomst bij bent of dat u één van de themasessies bijwoont. Binnenkort ontvangt u meer informatie over de exacte invulling van het programma.

Gegevens

Datum:
19 maart 2019
Tijd:
12:00 - 18:00

Locatie

De Grolsch Veste
Coloseum 65
Enschede, 7521 PP Nederland
+ Google Maps