Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Informatiebijeenkomst inzake stikstofproblemen / PAS

4 november 2019 @ 19:15 - 22:15

MKB Nederland Regio Zwolle organiseert op maandag 4 november een informatiebijeenkomst over de stikstofproblematiek (PAS) en PFOS in samenwerking met Lumen Hotel & Events, Rabobank IJsseldelta, Provincie Overijssel en de gemeente Zwolle. Dit naar aanleiding van alle onduidelijkheid en vragen die er zijn omtrent de stikstofproblematiek in Nederland.

Het doel van de avond is om u voor te lichten over de problematiek; door middel van inhoudelijke sprekers vanuit verschillende invalshoeken wordt u van informatie voorzien. Er worden kort pitches gehouden door de experts, waarna er door de andere experts of de zaal op gereageerd kan worden. Het moet een laagdrempelige interactieve bijeenkomst worden. Heeft u vooraf al vragen, dan kunt u deze alvast insturen.

Programma

De volgende mensen komen aan het woord:

  • Jelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle – Jelle zal ingaan op de actielijn van MKB Nederland, waaronder het meldpunt dat is ingesteld door MKB Nederland.
  • mr. D.W. (Willem) Bruil, hoogleraar agrarisch recht en columnist – De heer Bruil zal de achtergrond vanuit het beginsel van het ontstaan van de PAS, de juridische ontwikkelingen door de jaren heen en zijn visie op de toekomst ervan geven.
  • Erik Riphagen, vestigingsleider Ecogroen Amersfoort – Erik zal het thema belichten vanuit ecologisch oogpunt. Hij zal ook een uitleg geven over de oorsprong, reden, functie en doel van de Natura2000 gebieden.
  • André Ubink, vastgoedjurist bij Ubink Rijs Advocaten – André zal informatie geven over de actualiteit binnen het juridisch kader ten aanzien van vastgoed en bouw.
  • Pieter Dikhoff, projectleider PAS Overijssel – De provincie zal een inkijk geven in haar visie op de problematiek, genomen stappen, toekomstig beleid en op de stilliggende vergunningen binnen de provincie.
  • Kernteam stikstof gemeente Zwolle – De problematiek vanuit de visie vanuit een gemeente.

Aanmelden

U bent vanaf 19.15 uur welkom bij het PEC Zwolle stadion. Lumen Hotel & Events faciliteert de bijeenkomst in de ruimte van de Businessclub. Het PEC Zwolle stadion is gelegen aan het Stadionplein 20, 8025 CP Zwolle. De bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur en in het laatste deel is er voldoende ruimte tot stellen van vragen. De inkoop van de bijeenkomst is vanaf 19.15 uur, de start is om 19.45 uur. Aanmelden kan via info@mkbregiozwolle.nl

MKB Nederland Regio Zwolle is de regio afdeling van MKB binnen de 21 gemeenten die de regio Zwolle vormen. Deze 21 gemeenten zijn gelegen in Gelderland, Flevoland, Overijssel en Drenthe. Naast individuele leden vertegenwoordigd MKB Nederland tal van branche organisaties. Onze bijeenkomsten verdelen we over de regio. Deze keer is dus gekozen voor deze locatie in Zwolle omdat het veel flexibiliteit geeft voor wat betreft de grootte van de zaal.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta en Hotel & Event Center Lumen en natuurlijk zijn wij de sprekers erg dankbaar dat ze deze avond tijd willen vrijmaken om u duidelijkheid te geven.  

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
4 november 2019
Tijd:
19:15 - 22:15

Locatie

Lumen Hotel & Events
Overijssel
Zwolle, Stadionplein 20 8025 CP Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.lumenzwolle.nl/