Laden Evenementen

« Alle Evenementen

25 mei 2022 | MKB Exportfestival

25 mei

Woensdag 25 mei staat geheel in het teken van exportstimulering voor MKB-bedrijven in Nederland. Op deze dag wordt het MKB Exportfestival georganiseerd. In de ochtend is de Deventer Schouwburg het toneel van keynote sprekers als Jacco Vonhoff (voorzitter MKB-Nederland), Fons de Zeeuw (directeur internationaal OOSTNL) en Fried Kaanen (voorzitter Koninklijke MetaalUnie). Zij worden verwelkomd door de Fountain heads. Daarna volgen in twee tijdronden een viertal kennissessies die antwoord gaan geven op jouw exportuitdagingen.

Succes in Nederland en de wereld aan je voeten Export biedt nieuwe kansen voor jouw bedrijf. Maar de wereld is groot en je kunt niet alles tegelijk. Waar ga je naartoe? Waar liggen jouw kansen? Is E-commerce voor jouw bedrijf interessant? Wat zijn de investeringen waar je rekening mee moet houden en kan jouw organisatie deze extra vraag aan? Wie kan helpen? Hoe vind je betrouwbare zakenpartners, wat zijn de producteisen en hoe neem je jouw organisatie mee in jouw internationale ambities. Aan de hand van een handig stappenplan ga je met collega’s in gesprek over hun aanpak, twijfels en ervaring. Een uitstekende manier om jouw exportreis te starten en ’s middags op de boot mensen en organisaties te spreken die jou nog verder kunnen helpen.

Export, waar naar toe?

Cross-border-maar waarheen dan? Leer hier hoe je bewust en onderbouwd je exportland(en) kiest! Welk land wil je naartoe en waarom: ken je zakenpartners die daar al succes behalen? Of spreek je de taal al van dat land? Of heb je gehoord of gelezen dat een land grote economische groei doormaakt en er weinig “entry barriers” zijn, de regelgeving een stuk minder dan in Nederland is? Ben je misschien mee op een van onze handelsmissies geweest en heb je de eerste contacten al gelegd. Kom en leer meer…

Hoe bereik je nieuwe markten?

Je hebt besloten naar welk land of landen je wilt exporteren. Maar hoe krijg je jouw producten onder de aandacht van jouw doelgroep? We kijken naar traditionele én digitale marketing, beurzen en alle andere manieren om jouw doelgroepen te kunnen bereiken . Hoe houden we daarbij rekening met cultuurverschillen? Doe mee in deze interactieve track en stel jouw vragen.

Hoe krijg je je exportproces futureproof en succesvol ingericht?

Wanneer is jouw exportorder geslaagd? Vaak gaat er veel aandacht uit naar het sluiten van de deal of het gesloten contract met jouw buitenlandse zakenpartner. Minstens

even belangrijk is het proces van order tot en met levering. Juist daar zie je marges verdampen door extra kosten die gemaakt worden. Tijdens deze tracks nemen we je mee in drie pijlers die bij kunnen dragen bij het meer of minder succesvol zijn in export. Op basis van ervaringen uit de praktijk van onze experts en onderzoek geven we je tools om met die kennis je exportproces futureproof en succesvol in te richten.

Leg contacten met 25 landenvertegenwoordigers aan boord

Na het ochtendprogramma wandelen we gezamenlijk naar de IJsselkade en stappen aan boord van MS Eureka. Na een van een heerlijke lunch genoten te hebben start het tweede deel van het festival: de landenbeurs en informatiemarkt.

Landenbeurs

We zijn trots op het feit dat we vertegenwoordigers aan boord hebben van 25 landen/ economische regio’s verspreid over de hele wereld. Van landen dichtbij tot landen verder weg voor de meer ervaren exportondernemers. Je maakt kennis met de vertegenwoordigers en verkent met hen alvast de exportkansen naar de landen waar zij met hun steunpunt gevestigd zijn.

Informatiemarkt Op de informatiemarkt maak je kennis met vertegenwoordigers van organisaties, die zich inzetten op het gebied van exportbevordering. Nationaal en regionaal. Informatie over subsidies, douane, personeel, etc. etc. Ook is er een stand van Vrouwen in Export.

Netwerken Naast het netwerken met landenvertegenwoordigers en vertegenwoordigers van organisaties kan je uiteraard ook met jouw collega exportondernemers netwerken.

de IJssel, door kenners ook benoemd tot mooiste rivier van Nederland.

Vaar met ons mee en meld je aan!

Op www.mkbexportfestival.nl tref je meer informatie over het programma, de sprekers, de kennissessies en de aanwezigen landenvertegenwoordigers. Vanaf deze plek reserveer je ook een plek in de Schouwburg en aan boord.

Wees snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

 

Gegevens

Datum:
25 mei