Een interactieve 8e editie van het Prinsjesdagcongres in Theater Buitensoos

Op dinsdag 19 september vond het Prinsjesdagcongres Regio Zwolle voor het 8e jaar op rij plaats, ditmaal in Theater Buitensoos. Samen met Congresregio Zwolle, VNO-NCW en Regio Zwolle organiseren wij jaarlijks dit congres op de derde dinsdag van september. Het moment om collega-ondernemers en bestuurders te ontmoeten. Graag blikken wij met u terug op deze interactieve editie van het Prinsjesdagcongres in de regio Zwolle.

Tijdens deze editie van het regiocongres was er veel aandacht voor interactie met het publiek en voor de specifieke thema’s waarop de Regio Zwolle excelleert: kunststof, health, e-commerce en agri-food.

Na een lunch in de foyer werden leden van de bestuurlijke gemeenten en ondernemers uit de Regio Zwolle ontvangen door dagvoorzitter Coby Zandbergen, voorzitter van het college van bestuur van vakschool Cibap. Burgemeester Henk Jan Meijer verzorgde, als gastheer van zijn stad, de opening.

Na het bekijken van de troonrede gaf Anna Dijkman van het ING economisch bureau een toelichting.

Tijdens de bijeenkomst werd een aantal stellingen aan de congresdeelnemers voorgelegd, waarop zij met hun mobiele telefoon een reactie konden geven. Laurens de Lange, voorzitter van VNO-NCW regio Zwolle en Richard Temmink, voorzitter van MKB Regio Zwolle, reageerden op de stellingen, waarin aandacht was voor de thema’s onderwijs, internationalisering, arbeidsmarkt, infrastructuur, innovatie, duurzaamheid en de toekomst van de Regio Zwolle.

Kitty Onder de Linden van Congresregio Zwolle deed een krachtige oproep aan alle deelnemers tot ambassadeurschap, om zo gezamenlijk de profilering van de Regio Zwolle sterk uit te kunnen dragen. “Zakelijke bijeenkomsten, zeker ook op het gebied van de topsectoren health, e-commerce, kunststoffen en agri-food, leveren een sterke bijdrage aan de economie en het imago van onze regio”, aldus Kitty Onder de Linden.

Sara van Gennip van het Kameroperahuis sloot de dag op poëtische wijze af met haar betoog over de Haagse traditie. Waar een aantal gasten nog even ging na borrelen, vertrok een deel van het gezelschap naar Museum de Fundatie om een rondleiding van directeur Ralph Keuning bij te wonen.

Congresregio Zwolle, MKB Regio Zwolle, werkgeversvereniging VNO-NCW en Regio Zwolle organiseren jaarlijks het Prinsjesdagcongres voor ondernemers en bestuurders uit de Regio Zwolle. Het congres wordt kosteloos aangeboden en dit jaar mede mogelijk gemaakt door: Theater Buitensoos, Gemeente Zwolle, Regio Zwolle, ING Nederland, Avex, Cibap en Museum de Fundatie.

Op de hoogte blijven?
MKB Regio Zwolle behartigt de belangen van ondernemers in de regio Zwolle. Wij doen dit als een zelfstandige afdeling van MKB-Nederland.
Wilt op de hoogte blijven van de activiteiten van MKB Regio Zwolle in en voor de regio Zwolle? Laat het ons weten via info@mkbregiozwolle.nl.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.