DutchFiets en Zuidberg Frontline Systems Starter en Ondernemer van het jaar 2015 Regio Zwolle

Johannes Alderse Baas van het in Zwolle gevestigde DutchFiets en Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems uit Ens hebben vanmiddag de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2015 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen.
DutchFiets
Vanuit een pilotproject bij het iLab op PSP inmiddels naar de eerste prototypen van een revolutionaire fiets. Nu eerst de stap zetten naar proven technology en daarna de concurrentie voorblijven door innovatie. Gaat voor de lange termijn en produceert daarom deze recyclebare kunststof fiets. Financiering middels crowdfunding waarmee de eerste exemplaren al verkocht zijn. Mooie pipeline qua aanvragen aanwezig. Maakt gebruik van zijn netwerk en laat zich coachen. Zit in de fase van start up naar scale up met als ambitie schaalbaarheid en lichtgewicht. Een stationsplein zonder fietswrakken als ideaalbeeld.
Zuidberg Frontline Systems
Ontwerpt, produceert en verkoopt innovatieve fronthefsystemen voor tractoren. Dat is een eigen ontwikkeling en idee dat de oorsprong van de onderneming 30 jaar geleden vormde. Daarnaast zijn rubberen track systemen en tandwielkasten belangrijke pijlers. 90% wordt geëxporteerd naar 45 landen. Sterk punt is de R&D en productie die men onder één dak heeft en het brede en diepe assortiment. Richt zich op niches en heeft als prestige project het continu variabele transmissiesysteem. De enthousiaste klanten waarderen Zuidberg om het innovatief vermogen en beloonden dat met de Boerderij imago award. Zuidberg Frontline Systems won dit jaar de zilveren medaille tijdens de Agritechnica in Hannover.

Genomineerden
Overige genomineerden waren Easypath uit Steenwijk en MijnWaterfabriek uit Hardenberg in de categorie Starter van het jaar en EMM uit Zwolle en Axxor uit Zwolle in de categorie Ondernemer van het jaar.

Criteria
De vakjury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Klaas Feenstra; directeur van Rabobank IJsseldelta, Yvo Hütte van Safety Group, regiomanager VNO-NCW Regio Zwolle Auke Oosterhoff, MKB Regio Zwolle voorzitter Ben Reuvekamp en MKB Regio Zwolle bestuurslid Edwin Peterman. De vakjury werd ondersteund door Gido Frühling (juryaccountant) en Lisa Heethaar (jurysecretaris). De vakjuy heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75% mee, die van het publiek voor 25%.

Initiatief
De verkiezing is een initiatief van MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Door | 15-04-2016 | Regionaal Nieuws | 0 reacties
Deel dit verhaal, kies je platform!
Share

Over de schrijver:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.