Dag van de ondernemer Regio Zwolle | 19 november 2021

DE DAG VAN DE ONDERNEMER | REGIO ZWOLLE

In Academiehuis Grote Kerk Zwolle was op vrijdag 19 november jl. de eerste live editie van “De dag van de ondernemer Regio Zwolle”. Een middag vol erkenning en waardering voor ondernemend Regio Zwolle.

Coby Zandbergen, directeur Academiehuis Grote Kerk Zwolle, opende de middag en gaf een fraai betoog over de kracht van de culturele en creatieve sector binnen het midden- en kleinbedrijf. Vervolgens ging Coby bij het programmaonderdeel “Negen jaar later met…” in gesprek met Mark van Buiten van Eurosafe Solutions, winnaar Ondernemer van het jaar 2012. Coby sprak met Mark over het ontstaan van Eurosafe Solutions (de internationale specialist in veilig werken op hoogte en in besloten ruimte), zijn ondernemerslessen in Engeland, component geluk, de autonome groei van het bedrijf door een team van gedreven medewerkers en tot slot werden een paar indrukwekkende projecten van Eurosafe Solutions uitgelicht.

Als verrassing bracht René de Heer een “Ode aan de ondernemer” uit aan Mark en aan ondernemend Regio Zwolle. Na de prachtige ode liet René een plaquette mede namens Peter Snijders van de gemeente Zwolle, Jelle Weever van MKB-Nederland Regio Zwolle, Laurens de Lange van VNO-NCW Regio Zwolle en Joram Maan van de Rabobank overhandigen door Tom van Buiten, de oudste zoon, aan Mark. Een plaquette als erkenning en waardering voor zijn grote inzet, achter de schermen, voor de stad en Regio Zwolle.

Aansluitend was de bekendmaking van de finalisten van de regionale ondernemersverkiezing. Hans Paul Visscher van Wecovi B.V., winnaar Ondernemer van het jaar 2020, en Lisa Heethaar namens de vakjury, maakten de finalisten bekend.

De finalisten Starter van het jaar zijn:
– Roeland Veen en Niels Schutter van TrendingTea uit Dronten
– Oumar Sylla van Deelfiets Nederland uit Zwolle
– Wouter Simons van EntoBreed uit Zwolle

De finalisten Ondernemer van het jaar zijn:
– Bas Potjes van Roscom uit Zwolle
– Marriël van der Most van Koninklijke Van der Most uit Heerde
– Jan Groen van Green Organics B.V. uit Dronten

Van 2 t/m 8 december is de stemmodule via de Regio Zwolle Connect app geopend. De winnaars worden op 9 december tijdens het Regio Zwolle Congres van Stichting Metropool Regio Zwolle gekroond.

Tot slot sprak Lisa Heethaar namens MKB-Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle een grote dank uit aan Coby Zandbergen, voor haar gedreven inzet, de positieve en inspirerende bijdrage voor de medemens en voor de activiteiten van MKB en VNO-NCW.

“De dag van de ondernemer Regio Zwolle” werd mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Zwolle, MKB0-Nederland Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle, Rabobank, Academiehuis Grote Kerk Zwolle, GEW Regio Zwolle en team SJON (Startende Jonge Ondernemers NL) van  Cibap Vakschool voor Vormgeving.

Deel dit verhaal, kies je platform!
Share